perjantai 2. tammikuuta 2015

Baboon's Bubble 

Blogi on nyt sitten virallisesti perustettu. En funtsinu tätä ku ehkä kaksi vuotta.heh... :) Aika oli nyt sopiva koska sain lääkäristä viimeisen tuomion. -Ei koskaan enää normiduuniin. Olen siis leikkausvirhepotilas. Nopeasti tiivistettynä, minulta ihan tavallisen normioperaation yhteydessä vaurioitettiin ihmisen suurimpia hermoja jotka säätelevät sydämen, ruuansulatuksen, keuhkojen toimintaa. Korjausleikkausta toisen perään tehtiin useamman kerran ja viimeisessä leikkauksessa poistettiin 2/3 vatsalaukusta ja osa suolesta. Kiinnikkeiden liikakasvusta sisäelimeni ovat kiinni toisissaan joka tarkoittaa että olen kipeä aina ja ikuisesti. Hermosärkyä on myös jatkuvasti. Viimeisimpänä muttei toki vähäisimpänä oksentelen päivittäin. Siinä sairauskertomukseni lyhykäisyydessään.

Muuten elämääni (kuplaani) mahtuu koirani, taloni, autoni (siis kaikki ne), perhe ja kaverit. Teen keikkaluonteiseti töitä (malli, juontaja, meikkaaja jne.) Minun kuplassani maailma on ihana paikka joten tervetuloa seuraamaan sekalaista menoa vaaleanpunaiseen maailmaani. Luvassa todella huonoa huumoria (pissakakkavitsit naurattaa aina), Koirien seikkailuja, sisustamista, päivän asuja , meikkivinkkejä (ihan oikeasti olen kosmetologi-meikkaaja ammatiltani), muotia, musiikkia ja tietysti vanhana bensalenkkarina asiaa autoista(ni).  Eli te jotka ette erota jarrua kytkimestä tai tiedä mikä ero on takavetoisella ja etuvetoisella autolla niin pyydän jo nyt anteeksi tulevia postauksia.

Ei kai, sillai kai! terveisin arto amis alias Babs xoxo





14 kommenttia:

  1. Hei.. seurasin linkkiä Lilystä tänne, ja jäin lukemaan historiaasi! Onpa kuule hurja tarina..! Liian usein näitä tälläisia ns "vahinkoja" sattuu..! Olen myös kuullut melkoisia kauhutarinoita, koska lähipiirissäni on mm sairaanhoitajia iso joukko. Toivottavasti teit hyvän valituksen ja saat oikeaa korvausta!!

    Voiko kysyy, että mikä operaatio sulla oli kyseessä? Mä itse nykyään pelkään, että jos itselle joskus kävisikin huono säkä.. koputan puuta!

    Toki hyvällä ravinnolla saa energiatasoon voimaa ;)) itse kävin anorektisen kauden vuosia sitten läpi, ja sen jälkeen opin kuinka ruoka auttaa hurjasti! Sen vuoksi ns juon nykyään oliiviöljyä, koska se auttaa lihaksistoon ja hermostoon uudistamalla eri tavalla kuin muut öljyt ;) samaten voi, kerma kuuluu jokapäiväiseen ruokaan etc vahvistavat suomiravinnot :) no, tää nyt ei kuulunu kommenttiin enää! Sori )
    Piti vain tulla sanomaan, että tsemppiä hurjasti!! Ja toivon kyllä että sairautesi ei ainakaan pahennu!!

    Ps. Autot on ♡

    VastaaPoista
  2. Moi, joo kovasti on hankalaa tää mun olo. Siis mun ruuansulatuselimistö on halvaantunut joten siksi oksennan ja voin pahoin aina lun syön jotain. Vaikka vain pari karkkia. Samoin kun se että syöminen aiheuttaa pahoinvointia aiheuttaa se myös kipua. Sykkeet nousee korviin ja alkaa hengästyttään. Tämä vuosi on ollut todella hankala. Odotan nyt magneettiin aikaa jotta nähdään mitä kaikkea on viime leikkaukset ja tämä jatkuva "sairaana olo" on saanut aikaan. Jäämme siis odottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kehveli!
      Mut et siis haluu kertoo missä operaatiossa se ns meni.. ymmärrän kyllä. Suthan pitäs ottaa noihin magneetteihinkin ns kiireellisenä? Hityo, mä en enää löydä niitä postauksii, mihin tein kyssäreitä ;) mut kai sä teit valituksen!

      Poista
    2. Ensimmäinen leikkaus tehtiin Pulssissa. Mulla oli synnynnäinen epäsopivuus ruokatorven ja vatsalaukun välillä. Palleatyrä sekä haavoja ruokatorvessa. Tehtiin siis sellainen kaulus siihen välille. Ekan leikkauksen jälkeen mun ruokatorvi umpeutu kokonaan ei edes nesteitä kulkenu ku muutama tippa läpi. Joten siitä seurasi pallolaajennus nukutuksessa ja sitten toinen pallolaajennus kun eka ei riittänyt. Näitten jälkeen ei apua tullut jote samoista viidestä tähystys reijästä uudestaan sisälle ja avaamaan kaulusta. Tämän leikkauksen aikana vaurioitui iso kiertäjähermo. Nämä leikkaukset tehtiin Turussa. Kun muutin Kokkolaan vaivat paheni. Maha turposi ja oli todella kipeä. Monien tutkimuksien ja osasto käyntien jälkeen löytyi syy eli tämä hermovaurio. Mun vatsalaukku oli venynyt lantiolle asti ja ruoka mätäni sisälle. Eli mun ruuansulatus elimistö oli halvaantunut. Seuraavaksi oli vuorossa iso avoleikkaus jossa poistettiin suolta ja vatsalaukusta 2/3. Edellisistä leikkauksista oli tullut niin paljon kiinnikkeitä että mun maksa ja haima oli vatsalaukussa kiinni. Näitä irroteltiin ja muokattiin. Tämän leikkauksen myötä tuli dumping syndroma. Nyt ei oo enää mitään oikein tehtävissä. Anatomiaa on muutettu niin paljon.. Tämä hermovaurio vaikuttaa hengitykseen, sydämeen ja ruuansulatukseen.

      Hain korvausta mutta tuli hylätty päätös. Pitäisi varmaan valittaa siitä korkeampaan hovioikeuteen.

      Siinä se lyhykäisyydessään.

      Poista
    3. Ensimmäinen leikkaus tehtiin Pulssissa. Mulla oli synnynnäinen epäsopivuus ruokatorven ja vatsalaukun välillä. Palleatyrä sekä haavoja ruokatorvessa. Tehtiin siis sellainen kaulus siihen välille. Ekan leikkauksen jälkeen mun ruokatorvi umpeutu kokonaan ei edes nesteitä kulkenu ku muutama tippa läpi. Joten siitä seurasi pallolaajennus nukutuksessa ja sitten toinen pallolaajennus kun eka ei riittänyt. Näitten jälkeen ei apua tullut jote samoista viidestä tähystys reijästä uudestaan sisälle ja avaamaan kaulusta. Tämän leikkauksen aikana vaurioitui iso kiertäjähermo. Nämä leikkaukset tehtiin Turussa. Kun muutin Kokkolaan vaivat paheni. Maha turposi ja oli todella kipeä. Monien tutkimuksien ja osasto käyntien jälkeen löytyi syy eli tämä hermovaurio. Mun vatsalaukku oli venynyt lantiolle asti ja ruoka mätäni sisälle. Eli mun ruuansulatus elimistö oli halvaantunut. Seuraavaksi oli vuorossa iso avoleikkaus jossa poistettiin suolta ja vatsalaukusta 2/3. Edellisistä leikkauksista oli tullut niin paljon kiinnikkeitä että mun maksa ja haima oli vatsalaukussa kiinni. Näitä irroteltiin ja muokattiin. Tämän leikkauksen myötä tuli dumping syndroma. Nyt ei oo enää mitään oikein tehtävissä. Anatomiaa on muutettu niin paljon.. Tämä hermovaurio vaikuttaa hengitykseen, sydämeen ja ruuansulatukseen.

      Hain korvausta mutta tuli hylätty päätös. Pitäisi varmaan valittaa siitä korkeampaan hovioikeuteen.

      Siinä se lyhykäisyydessään.

      Poista
    4. Tiäkkö, että oot oikeestaan melkoinen "teräsmimmi"!! Kun oot kestänyt nuo kaikki. Todella melkoinen juttu. Olen itekseni joskus lueskellut noita Fysiologian perusteita, ja siksi ehkä hieman tajuan, kuinka isosta asiasta on kyse.. sori, jos ahistaa tää että kysyn, mutta minkä ikäsenä sulla jo sitten todettiin tuo epäsopivuus? Oliko sillon ns parempi olo kuitenkin kun nyt näiden leikkausten jälkeen.. (meil o suvussa reflux-tautia, ja oon aina niin varpaillani kaiken ns leikkelyn suhteen)!

      Ja,,on niin epistä, että suomessakin kirurgien tasoissa on välillä suuriakin eroja! Hittooko niistäkin ns tavis ottaa selvää, kuka ois juuri se paras!

      Tuota, ja toi on järkyttävää, että se vakuutusyhtiö evää korvaukset! Valita, koska sillä ainakin estetään se, että ei kelleen toiselle tapahdu samaa!!
      Hanki hyvä asianajaja! :)

      Tuota, mulla on taustalla itelläni melkoisen iso ja karmee autokolari, jossa olin 8 vuotiaana. Ilman turvavöitä, ja hirvi mun naamasta sisään etc autosta ei mitään jäljelle!! Hain oikeasti vuosia eri lääkäreiltä apuja, tuloksetta! Sitten aloin ottaan itse selvää, ja opiskelin kaikenlaista. Sen jälkeen kokeilin vaihtoehtolääketieteestä kaiken! Akupunktio auttoi aina n 3 pv!
      Nyt muutin helmikuussa takas treelle, ja ensitöikseni hain käsiini Sakraalikraniohoitajan, pätevän sellaisen ja arvaa?! Tää Niina Mettälä, joka mua hoiti, sanoi heti että mun koko kroppa pitää solumuistissaan sitä autokolaria! Jei! Alkoi selvitä isoja solmuja. Kävin 3 kertaa kraniossa ja olo kohentui silmissä! Mulla on ollu ns kaikki selän hermostot jäissä ja tieto ei kulkenut mihinkään. Sen jälkeen löysin yhden Pirjo Kainun hoitonurkka.fi, joka osaa samansuuntaista hierontaa, mutta käyttää ihan ihmeellistä rumpuaan mukana ;) ja, taas mun solumuistista pyyhittiin kolaria pois! Taas alkoi elämä olla parempilaatuista! Ihan uskomaton juttu! No, sitten vielä vaistosin, että joku on vielä löytämättä ;) ja, sitten tuli hesasta yksi nainen: Tuula Kalilainen. Tuon käynnin jälkeen mä pystyin ekaa kertaa juoksemaan, eikä sattunut mihinkään! Tuulalla on sellanen vanhankansan "hermojen nyppiminen" esille ja saada ne ns uudestaan aktivoituun ja toimintaan, koska hermosolut voivat oppia ne tehtävät toisaalta, jos jokin muu hermo on pois prlistä. Ja Tuulan käsittely teki tuon! Mun solut ja hermosto alkoi korjaantua :))
      Ja, nyt viime viikolla löysin vielä yhden AnnaLiisan treelta, joka osaa käsitellä sisuskaluja melkeennuuteen uskoon :) oon nyt käyny kerran, ja ekaa kertaa myös ruoka alkaa sulaan eri tavalla ja turvotus poistuu pikkuhiljaa!
      Harmittaa vaan se, että miksen voinu näitä,ihmisiä,löytää jo 20 vuotta sitten? :)) Ja, nää hoidot ei oo ees kalliita.

      Tuli mieleen, että jos joskus haluat kokeilla, oisko näistä ehkä yhtään lievittään sun oloa? Ei näis ainakaan menetä mitään ;))

      Mutta, toivotan edelleen tsemppii!! :))

      Poista
  3. Moi, joo kovasti on hankalaa tää mun olo. Siis mun ruuansulatuselimistö on halvaantunut joten siksi oksennan ja voin pahoin aina lun syön jotain. Vaikka vain pari karkkia. Samoin kun se että syöminen aiheuttaa pahoinvointia aiheuttaa se myös kipua. Sykkeet nousee korviin ja alkaa hengästyttään. Tämä vuosi on ollut todella hankala. Odotan nyt magneettiin aikaa jotta nähdään mitä kaikkea on viime leikkaukset ja tämä jatkuva "sairaana olo" on saanut aikaan. Jäämme siis odottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli siis olin kärsiny rintakivuista pitkään. Mutta vasta niinku aikuisiällä selvis syy. En suosittele leikkausta kenellekkään jos vaivan kanssa pystyy elämään. Kipuja ei voi edes verrata ennen ja jälkeen. Alamäessä ollaan menty ja kovaa.. ja siis ei haittaa, saa kysellä. Yritän vastailla niin hyvin kuin osaan. :)

      Poista
    2. Moi.. ootko miettinyt kokeilla noita mitä yllä ehdotin?
      Tai, mitä fiiliksiä ylipäätään ne herätti sussa :)?

      Poista
    3. Moi.. ootko miettinyt kokeilla noita mitä yllä ehdotin?
      Tai, mitä fiiliksiä ylipäätään ne herätti sussa :)?

      Poista
    4. Joo oon miettiny. Nyt ku saa nää viimeiset tutkimukset ja labrat alta pois ni sit ollaan taas viisaampia.(ehkä). Siis oon ollu aina kiinnostunut vaihtoehtoisesta lääketieteestä. Täytyy perehtyä aiheeseen jos enää normilääketieteestä apua löydy.

      Poista
    5. Joo oon miettiny. Nyt ku saa nää viimeiset tutkimukset ja labrat alta pois ni sit ollaan taas viisaampia.(ehkä). Siis oon ollu aina kiinnostunut vaihtoehtoisesta lääketieteestä. Täytyy perehtyä aiheeseen jos enää normilääketieteestä apua löydy.

      Poista
  4. Voi ei.. kirjoitin jo tänne ison määrän tekstiä, ja se katosi! Mä laitan sulle meiliä :)!!

    VastaaPoista