torstai 26. helmikuuta 2015

Didem vs Vivian


Kukaan blogimaailmaan hurahtanut ei ole voinut välttyä lukemasta kyseisten bloggaajien ajatuksista OLLA NAINEN.

Tarkoitus oli postata ihan eri asiasta tänään mutta tämä vei mielenkiintoni totaallisesti.

Olen seurannut kummankin blogia ihan alkuajoista. Molemmat symppiksen oloisia järkeviä naisia joilla vaan on hieman (todella) erilaiset elämät ja ajatusmaailma ainakin mitä tulee naisena oloon.

Vivian kertoo olevansa feministi ja tasa-arvoa ajava ja siihen kannustava. Didem taas uskoo, että maailma voi pyöriä yhteisellä pankkitilillä ja että ollaan oikeasti mies ja nainen. Mies tienaa ja nainen hoitaa kodin. Molempien ajatusmaailmat hyviä. Näiden normien mukaanhan meistä ite kukin elää ja toimii enempi tai vähempi.

Suosittelen, että käykää MyCosmossa lukemassa nämä tekstit.

Vivianille rohkeuspisteitä 9
ja 
Didemille 10

Tämä johtuu siitä, että on paljon rohkeampaa kertoa olevansa vähempi koulutettu ihminen ja että avoimesti elää miehensä tuloilla. Kuinka moni Suomalainen pystyy tähän HÄ? Täydet pisteet myös siitä kuinka hän kertoo hellivänsä (onkan toi nyt oikee sana valinta) miestänsä olemalla ihana ja hyvä hellivä kumppani. Kuinka moni kehtaa sanoa nykymaailmassa esim. silittelevänsä tai hierovansa kumppaniaan tai vaikka leikkaamalla hänen kynnet? Ei varmaan kovin moni, vaikka ihan varmasti moni niin tekee. Nykyään naisella on kovemmat paineet olla kotirouva/äiti/työtön ym.. kuin työssä käyvällä uranaisella. En myöskään tajua miksi pitää koko ajan todistella, että meillä kyllä on kummalaki omat rahat, omat kaverit, ja että naisena pystyy samaan kuin mies. Ei saa olla enää heikko tai elää normista poiketen.  On paljon helpompi nousta parrikaadeille naisten oikeuksien puolesta ja tasa-arvosta näinä aikoina kun ne on jo saavutettu.

Hienot tekstit molemmilla ja niinkuin sanoin seuraan mielenkiinnolla näiden kauniiden ja ihanien naisten blogeja tästä eteenpäinki.

HIENOA TYTÖT!!!





XOXO Babs
 

2 kommenttia:

  1. Olen aivan samaa mieltä kanssasi. Suomalaisten naisten "miesmäisyyttä" aina ihmetellän tuolla maailmalla. Käydään kahvilla ja perheenjäsenet maksavat omat kahvinsa. Huhuh. Jos fyrkkaa on perheessä tarpeeksi, niin miksi ei kaikki perheenjäsenet saisisi nauttia siitä.

    VastaaPoista