maanantai 23. maaliskuuta 2015

Olenko Juntti-Kokki?



Meillä tehdään oikeaa ruokaa.
Tällä tarkoitan sitä, että en juurikaan harrasta eineksiä enkä valmisruokia. 
En osta lihoja, kanoja enkä kaloja minkäänlaisissa kaupan (hyi hitto) marinadeissa.
Tykkään valmistaa ruuan alusta loppuun itse. Tokihan on poikkeuksia jne.. en (vielä) valmista makarooneja enkä pastaa itse. Enkä makkaroita. (siitä kyllä haaveilen).
 Sekä leivon kaikki pullat ja kakut itse.

Miksi siis olen Juntti?

No minä en..

..käytä soijamaitoa, maitojuomia, mantelimaitoa, rasvatonta maitoa VAAN täysmaitoa joka tulee lehmästä

..tee terveellisiä smoothieita korvaamaan aterioita VAAN herkkutarkoituksessa

..tee raakakakkuja käyttäen pelkkiä protskuja sisältäviä aineita VAAN leivon kaikki herkut kunnon voista ja maidosta.

..valmista pieniä salaattiannoksia joissa on kaiken maailman pähkinöitä ja chian siemeniä VAAN ihan perus tuoreet raaka-aineet

..syö puuroani lämmittämättä (tuore/raakapuuro) VAAN ihan perinteiseen malliin

..käytä kaupasta ostettuja SUPErfoodeja VAAN poimin itse ja kuivatan jos haluan

Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin..

Olenko siis JUNTTI kun ostoskassini sisältää muutakin kuin siemeniä, superfoodeja, eksoottisia kasviksia, rahkaa, kalleinta teetä ja kahvia?

Olen monissa Blogeissa törmännyt tähän MUOTI-ilmiöön. Siihen kuinka aamupala on katettu kauniisti sikakalliisiin astioihin ja kahvi on tehty tyyliin vasta kerätyistä LUOMU- pavuista. Lautasella puuroa joka on laitettu tekeytymään yöksi jääkaappiin ja jonka päällä on raejuustoa ja tuoreita marjoja (talvellakin).
Päivällä syödään jotain salaattia joka on aseteltu kuin taideteos ja josta löytyy samat ainekset kuin lintulaudalta.
Sitten kun herkutellaan niin se tehdään jollain protskupannareilla (päällä tietysti jotain luomusiirappia ja pakaste vadelmia)

Syökö kukaan siis enään OIKEETA ruokaa?

Tietysti ymmärrän jos ihminen on allerginen tai yliherkkä tietyille raaka-aineille niin täytyykin käyttää korvaavia tuotteita.

JA

Tokihan on hyvä, että ihmiset syövät terveellisesti mutta pitääkö siitä tehdä taidetta? Enkä kyllä millään jaksa uskoa että kukaan jaksaa joka päivä panostaa tähän eksoottiseen ilmiöön. Sitähän olisi vararikossa alta aikayksikön.


Mitä mieltä te ootte? Kotiruokaa vai SUPERfoodia?



XOXO Babs

4 kommenttia:

  1. Ihmiset luulevat keksivänsä pyörän uudelleen kun höpisevät superfoodeista.Tuodaan jotain "ihmemarjaa" toiselta puolelta maapalloa kun paremmat ravintoarvot löytyy kotimaisesta mustikasta, mustasta viinimarja tai jostain tyrnimarjasta.
    Nyt kaikkien pitäisi syödä lehtikaalia kun se on NIIN terveellistä ja seuraava nouseva trendi on kuulemma joku erikoinen vehnälaji jostain pirun Marokosta,kertoi huippukokki Alen tänään radiossa irvistellen.
    Hipsterit hifistelee ja myyntimies haistaa rahan ja sitten meitä viedään taas kuin pässiä narussa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kyllä! Juurikin näin. Miksi mennä merta edemmäs kalaan KYSYN MINÄ!

      Poista
  2. Meillä syödään paljon itse metsästä haettua, niin lihaa, kalaa kuin marjojakin. Suosin myös ostoruuassa suomalaista. Silti välillä kokeilen ja maistelen myös eksoottisempia juttuja ja esim. Äidin tulleesa kylään on mietittävä laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Vaikka vaihtelu virkistää niin kyllä se on "oma maa mustikka ja muut maat sitten banaaneita...(harmi kun ei ne täällä oikein menesty). :)

    VastaaPoista
  3. Joo oma banaanipuu ois aika jees!! :D

    VastaaPoista